Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 17:19

Кушницький ліцей Керецьківської сільської ради

Адреса школи: 90151,Закарпатська область, Хустський район,

 с. Кушниця, вул. Шкільна, 29 E-mail: kyshnica-soh@ukr.net. 

Телефони: (031-44) 73-393 - приймальня

Вас вітає Кушницький ліцей Керецьківської сільської ради
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2015 » Декабрь » 2 » 1 грудня - Всесвітній День боротьби зі СНІДом
18:21
1 грудня - Всесвітній День боротьби зі СНІДом

ВІЛ і СНІД

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом! ВІЛ та СНІД… Сьогодні нам часто зустрічаються ці слова на плакатах, у газетах та журналах, їх чуємо по телебачинні, радіо і просто від дорослих. Але, на жаль, більшість із нас не усвідомлює, яку загрозу він несе людям. Найчастіше ми думаємо – « мене це не стосується»,« зі мною цього не трапиться», та ніхто не знає, де чекає нас біда. СНІД – одна з найголовніших проблем з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХІ ст.. У всьому світі проводяться наукові роботи зі створення вакцини та ліків проти інфекції, але на сьогодні СНІД не лікується. Єдиним методом боротьби із хворобою залишається попередження передачі вірусу. 

З кожним роком у світі збільшується кількість людей хворих на СНІД.

За оцінкою експертів ЮНЕЙДС, зараз в Україні з ВІЛ/СНІДом живуть близько 360 тис. людей віком від 15 до 49 років, що становить 1,4% дорослого населення країни. 

Люди, які захворіли на СНІД, втрачають друзів, знайомих, адже багато людей думають, що ВІЛ-інфіковані потребують ізоляції. Ніхто не задумується над тим, що сьогодні кожен може заразитися цим вірусом.

Саме тому, до Дня боротьби зі СНІДом, Сньозик Яна Іванівна, психолог школи, на виховній годині провела бесіду з учнями 10 -А класу з метою: поглибити знання старшокласників про  ВІЛ і СНІД та шляхи їхньої передачі; підвести учнів до розуміння того,  що поширення ВІЛ/СНІДу можна попередити  через формування навичок відповідальної поведінки;  через здоровий спосіб житя.   

Яна Іванівна пояснила учням, що таке ВІЛ та СНІД, яка між ними різниця, учні спробували розшифрувати цю абривіатуру. Школярі мали змогу ознайомитися зі статистикою захворювання та  з історією виникнення цієї страшної хвориби; учні підготували інформацію про ознаки ВІЛ-інфекції, методи зараження, шляхи інфікування, розповідали як не можна заразатися ВІЛ/СНІДОМ,  висловлювали  свої думки щодо вчинків героїв, своє ставлення до ситуацій, які поставила перед ними психолог. Яна Іванівна провела з учнями тренінг під назвою "Міфи і легенди" про способи зараження СНІДом. А наприкінці цієї виховної години вона запропонувала учням по групах намалювати безпечний "Свій острів", який вони б хотіли бачити. 

Кожна людина повинна до кінця усвідомити небез­пеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх рідних та близьких від цієї страшної інфек­ції, бо СНІД може увійти практично в кожний дім, кожну сім'ю. Здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах — найкра­щі методи профілактики СНІДу. 

Недарма говорять, що інформований, значить "озброєний". Знання, отримані під час виховної години, в подальшому стануть учням у пригоді, допоможуть уникнути смертельної небезпеки.

Переглядів: 461 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz