Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 19.05.2024, 03:27

Кушницький ліцей Керецьківської сільської ради

Адреса школи: 90151,Закарпатська область, Хустський район,

 с. Кушниця, вул. Шкільна, 29 E-mail: kyshnica-soh@ukr.net. 

Телефони: (031-44) 73-393 - приймальня

Вас вітає Кушницький ліцей Керецьківської сільської ради
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2022 » Май » 14 » Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)
10:17
Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Національно-патріотичне виховання у період війни УКРАЇНЦІВ з рашизмом набуває особливого значення, а щорічна військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») – особливих відтінків у проведенні. У цьому році один із етапів цієї масштабної гри – «Таборування» - був проведений на базі Кушницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів та мав символічну назву – «Кушницький бункер». Масовий захід між командами-роями закладів освіти Керецьківської громади був покликаний максимально наблизити учасників до реалій сьогодення. 6 та 7 травня участь у грі взяло 5 команд: середня група Керецьківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів «Боржавські козаки», середня група Кушницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів «Сокіл», середня група Лисичівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів «Ватра», старша група Кушницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів «Патріоти України» та Лисичівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів «Верховинське братство». Відкрили змагання Голова громади Михайло Мушка, заступник голови та головний суддя змагань Мирослав Бучмей, начальник відділу освіти Ганна Остолош, заступник директора з виховної роботи Кушницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Вікторія Дочинець. 
Протягом дня юні патріоти мали можливість пройти смугу перешкод, випробувати сили під час перетягування линви, позмагатися у вправі зі стрільби по мішені, показати знання із топографії. У вільний від командних завдань час учасники грали у волейбол та баскетбол, знімали відео для наступних етапів гри, спілкувалися, готували місце для ночівлі, несли денну та нічну варту, готувалися до конкурсу пісні. Сучасними та справді патріотичними піснями команди вразили дорослих: «Сорочка мамина» Н.Май, «Геть з України» Jerry Heil, «Додому» Kalush, «Українська лють» Христини Соловій, «Ой, у лузі червона калина» - гордо лунали з уст молодих українців! Цікавим етапом гри став майстер-клас від заступника директора Керецьківського КНП ЦПМСД Бучмея Василя Дмитровича із першої долікарської допомоги. Учасники захоплено слухали лікаря, вчилися надавати першу допомогу при різних видах поранень.
Особливою для юних патріотів була ніч у «бункері»: велике вологе холодне приміщення було не найкращим місцем для комфортної ночівлі. Учасники мали можливість опинитися на місці мільйонів українців, котрих війна вимушено переселила із затишних осель у вологі підвали. Цікавим для всіх став етап «оголошеної тривоги» та нічний квест темними коридорами закладу освіти. Одразу після ранкового підйому Масланич Наталія Василівна, учитель фізичної культури провела із командами руханку. 
Під час підсумкового шикування роїв до слова було запрошено голову Керецьківської територіальної громади Михайла Мушку, який відзначив важливість проведення подібних національно-патріотичних заходів для виховання підростаючого покоління. Мирослав Бучмей підвів підсумки гри та побажав командам, аби набуті навички знадобилися учасникам тільки у мирний час, а патріотичний дух надихав на плідну роботу у мирний час відновлення нашої держави після війни з росією та становлення української нації у майбутньому. 
 У результаті всіх конкурсних змагань команди вибороли наступні місця:
старша вікова група
І місце – рій «Верховинське братство» Лисичівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів
ІІ місце – рій «Патріоти України» Кушницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів
середня вікова група
І місце – рій «Боржавські козаки» Керецьківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів
ІІ місце – рій «Сокіл» Кушницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів
ІІ місце – рій «Ватра» Лисичівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів
Кожен рій для суддів запам’ятався чимось особливим, за що був відзначений індивідуальними грамотами. 
Всі команди були нагороджені цінними призами та грамотами Керецьківської сільської ради за активну участь у національно-патріотичній військово-спортивній грі «Сокіл» («Джура»), патріотизм, спритність, вправність, готовність захищати честь закладу освіти, вірно стояти на захисті символів Держави, мужньо відстоювати життєву позицію: «Душу – Богові, життя – Україні, честь - собі». 
Хочеться відзначити плідну роботу педагогів та технічного персоналу Кушницького закладу освіти. Кожен на своєму місці зробив усе, аби учасники та суддівський колектив почували себе комфортно.

Переглядів: 143 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Май 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz