Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 16.05.2024, 16:43

Кушницький ліцей Керецьківської сільської ради

Адреса школи: 90151,Закарпатська область, Хустський район,

 с. Кушниця, вул. Шкільна, 29 E-mail: kyshnica-soh@ukr.net. 

Телефони: (031-44) 73-393 - приймальня

Вас вітає Кушницький ліцей Керецьківської сільської ради
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2015 » Май » 28 » Звіт гуртка "Майстерня умілих рук"
13:46
Звіт гуртка "Майстерня умілих рук"

 Майстерня умілих рук

На базі нашої школи працює гурток "Майстерня умілих рук", Гурток був створений з метою залучити учнів до активної праці,  прищеплювати любов до народної культури, збагатити духовний світ  дітей, навчити їх розуміти прекрасне, цінувати його, створювати самим; формувати практичні навички художньо-творчої діяльності, розуміння зв'язку образного вирішення твору з ідеєю і задумом; розвивати нестандартне, композиційне, об'ємно-просторове мислення, почутя форми, руху, матеріалу, кольору; формувати бережливе ставлення до предметів і засобів праці, культуру побуту. Керівник гуртка -  Продан Анжеліка Михайлівна. 

Гурток почав працювати з вересня місяця. Програма розрахована на дітей 10-12 років. Робота планувалася так, щоб вона не дублювала програмний матеріал з трудового навчання, а щоб гурткові заняття розширювали і поглиблювали знання та уміння в роботі з папером, природнім матеріалом, нитками, бісером, солоним тістом та іншими матеріалами. Діти не люблять одноманітної монотонної  праці, вона  швидко стомлює, тому керівник гуртка постійно урізноманітнює види діяльності.

На протязі навчального року гуртківці навчилися: складати серветки до святкового столу, виготовляти подарункові коробки, ялинкові прикраси з пластикових пляшок, подарунки батькам; познайомилися з технікою "оргамі" та навчилися виготовляти фігурки з паперу, книжечку, квіти; ознайомились також  з техніками оздоблення листівок - "Кордмейкінг", "Тонг-Арт", "Топ-ап". Із задоволенням пряцювали з солоним тістом, виготовляли квіти та прикраси з бісеру. Але найбільше зацікавлення викликало виготовлення корзин та ваз із паперових трубочок.

Робота в гурку відкриває широкий простір для естетичного розвитку, навчання і виховання дітей на матеріалах народного побуту, звичаїв, традицій, обрядів. Анжеліка Михайлівна теоретичні навчання тісно поєднує з практикою, оскільки навчально-виховні завдання вирішуються, головним чином, у процесі практичної роботи.

Діти, які займаються в гуртку, працюють із захопленням, своєю відмінною роботою радують вчителя, батьків, бабусь і дідусів. Сподіваємось, вироби наших гуртківців сподобаються і вам.

       

Переглядів: 2140 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz